Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Gyógyfürdő
Cím: 6600 Szentes, Ady E. u. 44.Email: gyogyfurdo@szentesi-korhaz.hu
Web: http://www.szentesi-korhaz.hu/szakrendeles/gyogyfuTelefon: 0663-313766

Bemutatkozás

Nyitva tartás:
Hétfő 08 – 16 óra
Kedd – Péntek 08- 20 óra
Szombat, Vasárnap 09-20 óra
Várjuk kedves vendégeinket!
Török fürdőkre emlékeztető Gyógyfürdő. A víz alkáli hidrogén karbonátos, fluoridos meleg víz, ízületi, mozgásszervi és krónikus nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas. Különböző vízi és elektroterápiás kezelések mellett egy 10 ágyas nappali kórház is működik a gyógyfürdőben. A kupola alatt öt különböző hőmérsékletű medence működik. Télen a sátorral fedett udvari medence is várja a gyógyulni vágyókat.
Szentes vidéke Magyarország legnagyobb, Európa legsűrűbb geotermikus mezője, a város területén összesen 32 termálkút üzemel. A kiemelt termálvizek alkáli hidrogén-karbonátos ásványvizek, esetenként jelentős fluoridion és metakovasav tartalommal. A kutak talpmélysége 1593 és 3250 méter között váltakozik, valamennyi kút hőfoka 60 oC feletti, 23 kút vize 90 oC feletti kifolyási vízhőfokú. A számtalan kút között található minősített gyógyvizet adó forrás is, és sok olyan, melyek ugyan nem minősített vizek, de tartalmaznak a gyógyvizekben megtalálható, értékes ásványi sókat.
Szentes egyetlen gyógyvízzé minősített hévízkútja, a Kórház I. biztosítja a termál- ill. gyógyvizet. Ez a kút a város első, 1957-ben fúrt kútja, 1735 méter mély, vízének hőfoka 71oC. A Termál Gyógyfürdő a törökfürdőkre emlékeztet, a budapesti Népstadion tervezője, Dávid Károly tervei alapján épült 1962-ben.
A víz alkáli hidrogén-karbonátos, fluoridos meleg víz, ízületi, mozgásszervi és krónikus nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas. Különböző vízi és elektroterápiás kezelések mellett egy 15 ágyas nappali kórház is működik a gyógyfürdőben. Nyitott udvari gyógymedencéje télen fedett, a belső “török” kupola alatt pedig öt különböző hőmérsékletű medence működik. A kupola nagymedencéjének vízhőfoka 35oC, négy kismedencéje más-más hőmérsékletű. Az épületben akadálymentesítés van.
Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink